mandag 10. september 2012

Utstilling i Constanta, Romania

Det er veldig interessant og spennende å reise rundt omkring i verde, og se mange land. Vi var faktisk innom 12 land utenom Norge på denne turen. Men..for å være helt ærlig, så er det ikke nysgjerrigheten på nye steder som fikk oss til å kjøre 640 mil i ferien. Det er selvfølgelig utstillinger som lokker. Første mål var Constanta, helt sør i Romania. Her begynte Black Sea Winner Dog Show med 4 dagers CACIB utstillinger. Vi ankom Constanta 10 juli etter 5 dagers kjøring fra Oppdal. Vi overnattet i Mellerud hos Gunvor og Sigurd Sørensen i Mellerud, Sverige, og hadde fire dager med kjøring der fra og til Constanta. Romania var et nokså krevende land å kjøre i, med nokså dårlige veier og mye kø.
Ikke alt blir som en forventer når en kommer frem til målet. Det hotellet vi skulle bo på hadde mistet strømmen, så det var et lite blid gjeng som kom frem i mørket ca kl 22:00 om kvelden. Sliten etter lang kjøring, så var det ikke så trivelig å hverken se omgivelsene vi skulle bo i, eller hvordan hotellrommet så ut. Ikke virket aircondition heller selvsagt. Men det er vel det som er litt av sjarmen med å reise slik, at man møter på en del uforutsigbare ting. Når vi først hadde installert oss og fått ei natt søvn i varmen, så var alt greit igjen. Det var ca 35 grader ute, så både dører og vinduer måtte stå åpne til strømmen kom tilbake, og aircondition kom i funksjon igjen.
Utstillingene i Constanta var 12-13-14 og 15 juli.

Utstillingene i Constanta ble heldigvis holdt innendørs. Selv om det var god temperatur inne, var det mye varmere ute. Arrangementet begynte ikke før klokken fire om ettermiddagen, og vi hadde som oftest ikke oppmøte før rundt omkring 17:30. Hallen, eller Expot senteret var en kjempefin plass å ha utstillinger på. Det var kafe der, og mulighet for å få kjøpt mat både utenfor og innenfor. Det var ryddig, rent og pent der.

Cayzi som er junior venter på  komme i ringen. Godt med en avkjølende klut over seg.

Her ligger Miika og venter på tur. Han trives veldig godt med å ligge på bordet før han skal inn i ringen. Han holder seg helt rolig og slapper godt av.

Første utstillingsdag gikk over all forventning. Miika ble beste hannhund og fikk cert og CACIB. Så da ble han faktisk Romensk Champion og Internasjonal Ch på første forsøk. Siden Miika var Norsk ch fra før trengte han bare ett cert på denne utstillingen.

Miika ble BIM og Hanna ble BIR for dommer Petru Muntean. Jeg var litt skuffa over at vi ikke fikk noen rosetter der nede, men vi fikk iallefall kjøpt en flott diplom som viste at de var blitt Champion. I tillegg til Miika, ble Ailo og Hanna også Romensk ch første dag, så ingen av disse ble stilt de andre dagene. De fikk reise videre til Varna i Bulgaria sammen med gubbene våre. Vi måtte gi mennene litt fri fra utstillingsringen.
 
Lona fikk cert første dag, men trengte ett til for å bli ch. Det fikk hun heldigvis dagen etter, så nå er også hun Romensk Champion. Jeg er kjempestolt av henne. Jeg stilte Lona også dag nummer tre og da ble hun Grand Ch. Akkurat det betyr ikke så mye, for den tittelen får hun ikke registrert i NKK. Artig likevel:)

Litt morro må man ha utenfor ringen. Harald Olsen og Ragnhild Primdal fra kennel Sommerlyst i Danmark var også i Romania. Det var utrolig koselig å bli kjent med dem. Her har Ragnhild og Gunvor "stjålet" burviftene fra hundene et øyeblikk. Man må tage hva man haver for å få kjølt seg ned litt:)

Må bare si at vi hadde det veldig trivelig rundt tibberingen. Det ble ekstra trivelig når det var så mange koselige mennesker på utstillingen:)


Ingen kommentarer: