lørdag 8. september 2012

Sommer i mai

Noen dager etter 17 mai fikk vi skikkelig sommer her på Oppdal. Det snudde over natta fra veldig kaldt vårvær, til skikkelig sommrtemperaturer. Det har blitt en del soling på terassen, og det er jo kos. Håper barre sola klarer å "steike" bort eksemen min som har vært veldig plagsom det siste året. Det ble varmt nok til hundene den perioden, med de har mulighet til å gå inn hvor det er kjøligere. Noen småturer ble det likevel. Et par ganger opp på Morken, og en liten tur i skogen. Det er mange bekker på veien, så hundene får drikke så mye vann de vil, og kjøle seg med et bad for de som ønsker det. Som det ble lovet på værmeldinga skulle været snu 2 pinsedag, og det gjorde det  Da var det plutselig iskald luft og nysnø i fjellene. Ja ja slik er det i Norge. Vi har fått en liten smakebit av sommeren iallefall, og er vi heldige så dukker den opp en eller annen gang igjen i år
Her er litt bilder fra den varme tida.
 
Det er varmt å være pelshund, men de må bare vende seg til det. I sommerferien kommer det til å bli varmt nok til dem. Jeg syntes egentlig de takler det godt. Klart det blir mye pesing, men med mulighet for å kjøle seg ned er det ikke problem.

Cayzi og Lona. De blir helt hvite her i solskinnet. Elva i bakgrunnen er en av grunnene til at det er totalt båndtvang på Lona for tiden. Hun gå rett ut i vannet uten å tenke på om det er ei stri elv eller bekk.

Det er nokså stor flom i elva Driva nå, men den blir nok enda større.

Miika er helt salig når han fikk hoppe ut i vannet. Det var såpass stritt på kanten her, at det var veldig greit at han ble holdt i båndet. Kunne fort ha reist med bekken ned mot elva.

Den andre grunnen til at det er totalt båndtvang på Lona nå, er alle de strie bekkene rundt omkring. De er ikke så store på sommeren, men nå om våren er de ille nok. Lona er jo heller ikke akkurat den tyngste kroppen, så hun reiser fort i det strie vannet om vi ikke holder henne fast. Lona er faktisk tanken verre enn Miika når det gjelder vann. Hun går bare rett ut i uten å tenke seg om. Miika sjekker som oftest forholdene litt først.

 
 
De to damene her som er mor og datter, foretrekker det tørre elementet. Cayzi har arvet sin mor Elin når det gjelder vann. Det kan drikkes av, men det er også alt.
 

Ingen kommentarer: