søndag 16. oktober 2011

Gibraltar

Vi skulle til Gibraltar til helga på utstilling, men fant ut at det var greit å ta en tur dit uten hundene også. Det er jo et veldig spesielt og lite land. Består vel stort sett bare av et stort fjell, og litt flatt på ene siden. Fjellet eller Apetoppen som det kalles, var det selvfølgelige målet denne dagen. Det var utrolig lang kø for å komme inn i Gibraltar, og enda lengere for å komme ut. Det var nok noe helt spsielt som skjedde den dagen vi var der, for det gikk hardt på tålmodigheta. Vi må jo gjennom passkontroll både ut og inn. Det var utrolig morsomt å besøke landet, og veldig fint der.

 På vei inn til Gibraltar. Apetoppen er godt synlig i terrenget. Det var litt tåke tidlig på dagen, men sol og varmt resten av dagen. Det lå vel på bort i mot +30 grader, og det er vel greit nok.

Sigurd og Bjørn poserer på første stopp.
 Vi tok en guida tur opp i fjellet, og det angrer vi ikke på. Vi hadde en utrolig herlig og blid guid. (Veldig pen og "passelig" ung også, og det er jo ikke noe minus hehe). Men det sier vi ikke høyt.

 Her ligger båtene og venter på å få klarsignal for å komme seg videre til Afrika.

 Hele apetoppen er som en sveitserost. Det er grotter og hull over alt. Dette er en enorm grotte, og utrolig stilig å se. Lengst inne lå det en stor konsertsal.

 Å jaggu møtte vi ikke på et grottetroll også:)

 Nokså bratt ned kan en vel si. Det var i grunnen bare veien på toppen, så gikk det rett ned på hver side. Der kjørte guidene minibuss, og manøvrerte den på de smale veiene uten problem. Jeg fatter ikke hvordan de fikk snudd, men de måtte ha klart det for vi kom oss no ned igjen.

 Noen kule fyrer traff vi på også.

 En liten apeunge. Guiden passet på å holde moren litt unna ved å bestikke henne med peanøtter. De voksne apene er ikke noe å kimse av.

 Her er det Sigurd sin tur å få hilse på apeungen. Guiden var fotograf. Bjørn holdt seg nede ved bilene tett inntil fjellveggen, for han er ikke noe glad i høyden.

 Her er Rambo. Han var en eldre ape, som hold seg utenfor flokken. Ser litt ensom ut syntes jeg.

 Veien inn til Gibraltar er et kapittel for seg selv. Den går rett over flyplassen, og blir stengt hver gang det kommer fly.

Det var mange og lange tuneller i fjellet, som var laget for å forsvare landet under forskjellige kriger. Her hjelper jeg litt til i tilfelle det skulle komme et nytt angrep. Lang armet jumper er på bare fordi vi akkurat har kommet ut fra tunellen. Det var varmt nok med kortarmet. En utrolig flott tur som gjerne anbefales til alle sammen.

Ingen kommentarer: