lørdag 15. oktober 2011

Spania ferie...med hunder selvsagt:)


I år hadde vi en litt spesiell ferie. 9 september kjørte vi ned til  Mellerud i Sverige. Der etterlot vi de fleste voksne hundene våre + fem valper til "barnevakt" Gunvor, så tok vi med oss Sigurd videre til Gardemoen. Med på lasset ble Miika og deres hund Hanna. Disse to var så heldige at de skulle bli med oss på skikkelig syndentur. Miika fikk sin første flytur, mens Hanna har vært og reist rundt i den store verden tidligere. Det gikk kjempegreit med dem, og fremme i Malaga satt begge to og logret i buret når de kom sigende på transportbåndet. Det var tydelig at de ikke hadde stresset på turen. Begge to er jo vant til å sitte i bur lenge når vi kjører bil. Vi landet med flyet tidlig på dagen 10 september , og reiste igjen på kvelden 21 september. Vi leide bil og fikk sett oss litt om i Andalucia distriktet. Vi var høyt til fjells, 1135 moh, og vi var på det sydligste punktet i Spania, Tarifa. Der kan du ta båt over til Afrika, og det tar bare 35 minutter. Så var vi selvsagt på Gibraltar, som bare ligger to mil unna. Vi var der en dag for å se på naturen, plassen og ikke minst hilse på apekattene på Apetoppen. Så var vi to dager til i Gibraltar på hundeutstilling. Utrolig artig.

Hanna og Miika koser seg godt i solen. Det var varmt nok der nede, men hundene hadde mulighet til å gå inn å legge seg på kaldt flisgulv, om de ville. Sitteplassen i hagen lå også for det meste i skygge, noe som var en fordel. Begge hundene oppførte seg eksemplarisk der nede. De var så rolige og harmoniske at det var en fryd. Hanna er forresten helsøster til Lona:)

Bjørn og Sigurd sitter og koser seg i hagen dagen etter at vi kom frem. Vi hadde leid ei utrolig flott leilighet. Det var tre soverom, to bad og tre toaletter, koselig stue og kjøkken. Hage på frem og baksiden. En fantastisk flott plass å være.
Ikke noe å si på området rundt leiligheta. Det var ca 35 leiligheter her, alle eid av privatpersoner som bor i Spania. Vi var for oss selv nesten hele uka, kun et par andre leiligheter som var bebodd da. Noen venner av oss fra Norge hadde leid ei annen leilighet her. I helgene var det litt mer liv her. Det var et herlig svømmebasseng som vi hadde nesten helt for oss selv.
Det ble mange turer langs stranda. Midt på dagen var det selvsagt for varmt, men morgenen, ettermiddag og kveld var det veldig fint å gå. Her går vi ettermiddagstur en av de første dagene vi var der nede.
Veldig flott sandstrand å gå etter. I bakgrunnen ser vi noen små landsbyer og en litt større by.
Ikke alle hunder som får nyte Costa del Sol kysten.

Veldig spennende med sjøen, men bølgene var litt skummel. Både Hanna og Miika sprang unna når bølgene kom inn:)
Ikke så vers utsikt fra sitteplassen vår utenfor leiligheta. Hele området er inngjerdet, og stranda og sjøen lå rett utenfor. Stranda er privat, så vi fikk den nesten for oss selv.
Paco og svigerdatteren caro var en tur innom å hilste på. De bor i fjellene i nærheten til vanlig, men har disse leilighetene ved sjøen i tillegg.
Veldig fint uteområde, og en gartner gikk og stelte i hagen hver eneste dag.
Utrolig frodig og flott med masse eksotiske planter.
Rett og slett nydelig. Kunne gjerne tenkt meg å hatt ei leilighet der nede selv.
Se på den flotte bekken...sukk:)
Dette ser vi når vi går ut porten til stranda. Kan ikke klage på den utsikta.
Soloppgang.
Sigurd er ute og går morgenturen med Miika og Hanna.
Kveldsskumring, eller er det morgen... husker ikke, men vakkert er det iallefall. Tatt fra uteplassen vår.
Sigurd og tibbene.
Leilighetene i morgenskinn.
Miika og Hanna stortrivdes der nede. Utrolig herlig å ha med hundene dit.
En av fordelene med å ha med hunder, er at en går flere turer. Vi fikk sett veldig mye av nærområdene. Her er vi ved en plass hvor det lå uterestauranter på rekke og rad. Det var nok bare private leiligheter her også, men det virket som om det var mye Engelskmenn som bodde her. Veldig flott var det iallefall. Det var veldig mange hunder å treffe på over alt hvor vi var. Det ser ut som om eierne har de med seg på det meste som skjer der nede.
For meg var det midt i blinken å ha med hunder på ferie. jeg har lett for å kjede meg, om jeg bare blir sittende ved bassenget eller på stranda. Nå hadde jeg mer å henge fingrene i, og jeg syntes det var utrolig berikende med det selskapet. Tror aldri jeg kommer til å reise på ferie uten dem flere ganger. Den største grunnen til at vi var der nede, var at vi skulle til Gibraltar på utstilling. En kjempekombinasjon med det og ferie. Jeg skal nok tilbake hit igjen om noen år, det er jeg sikker på.

Ingen kommentarer: