søndag 4. januar 2009

Blå himmel og -24 grader, 4 januar 2009.

I dag våknet vi opp til "god gammeldags" kulde, -24 grader. I kaldeste laget syntes nå jeg, men vi bor på Oppdal og da er det bare slik. Naturen viser seg gjerne fra sin beste side når det er blå himmel, klart ute og rim i trærne. Jeg tok hundene med meg på en liten tur selv om det var kaldt, men vi snudde ganske fort. Vi bor nede i en dal faktisk 100 meter lavere enn Oppdal sentrum med høye fjell rundt, så sola er borte ca seks uker om vinteren. Men vi ser sola oppe i fjellene rundt oss. Dette fjellet ligger et godt stykke fra oss, altså ikke så nært som det ser ut på bildet. Vakkert er det iallefall med den mørke skogen nederst, sol oppe i fjellet og knallblå himmel. Sola ligger og lurer bak fjellene i Dindalen. Dette bildet er tatt litt senere på dagen enn de ovenfor. Omtrent 17 januar skinner sola hos oss igjen. Det er kaldt nok for ei lita Tibbefrøken. Du kan se på ansiktene deres at det er bitende kaldt ute. Litt kaldt på føttene ja. Ut i dypsnøen skal en likevel. Det er Miika som er gjemt bak den hvite frosten. De måtte springe og leke seg litt selv om det var kaldt. Vi orket ikke være så lenge ute noen av oss. Og hvor er Chanti tro?? Jo da han måtte bli igjen inne. Chanti får plutselig sånne rare innfall. Enkelte ganger skal han ikke gå opp trapper og andre ganger er det farlig og gå ned trapper. I dag var det det siste som var skummelt, så han ble stående øverst oppe i trappen og ule. Når jeg ville hente han så stakk han av, så etter ei stund orket jeg ikke mer og tok bare de to andre med ut. Skjønner ikke helt hva som foregår i hodet hans enkelte ganger hehe. Senere på dagen sprang han som vanlig opp og ned som bare det.

4 kommentarer:

Havfruen sa...

Ah..nydelige bilder. Oppdal er jo en vakker plass, sommer som vinter men kjent som en vinterplass. Ja, i Trondheim er det sjeldent mye snø nå. Men dere har det jaggu kaldt ja. Tørrere luft enn oss håper jeg. Bikkjene ser ut til å kose seg tross kulde. Var i kaldeste laget til Major også igår. Men tror du Chanti kan ha vondt noe sted? Noe som kommer og går? Jeg er ekspert på å bekymre meg for disse dyra når de endrer adferd..slik er jeg. Men jeg løper ikke til dyrlegen fordi da. Ser det an, men bruker mye energi på å følge med. Su du får følge med gutten. ;-)

Inger-55 sa...

For noen fine hunder du har! Jeg har en liten havanais. Veldig bortskjemt. Og jeg er også bestemor til ei lita snuppe på snart ett år. Blir jo helt på tuppa når man får barnebarn.... Lille Nina var utrolig søt!

KLÆM KLÆM

Anne Grete sa...

Nydelige farger ..........
Her ute ved storhavet var det og -21 grader på lørdagkveld og da er det kaldt...........Jeg blir mer som ei askepott da ,sitter i ovnskråa med minst 4 hunder i fanget :)

Anne-Berit sa...

Så nydelige bilder,ser kaldt ut.Ble nok kalde på føttene de små tibbene,men det er en tøff rase.Sånn som Chanti oppfører seg av og til,kan Titti også holde på,av og til lurer jeg på om hun har ondt noe sted,men hun springer opp og ned når hun vil,så det er vel bare stahet går jeg ut fra.De er rare disse hundene våre,hehe.Ønsker deg ei fin uke.
Klem fra meg!