mandag 26. januar 2009

Utfordring...6 bilde i 6 mappe.

Jeg har fått ei utfordring fra MajorogMeg å legge ut bilde nummer 6 fra mappe nummer 6. Da havnet jeg i mappen med feriebilder fra Italia. Vi var 6 venner som ferierte der i juni 2005. Vi var 14 dager i Toscana og fire dager i Roma. En aldeles herlig ferie med rundt omkring 30 grader hver dag. Kan være godt å drømme seg tilbake dit nå i kulda her på Oppdal, -15 grader ute. Dette er det 6 bildet i den 6 mappen. Her står jeg foran Trevifontenen i Roma. Det som var litt artig var at nesten alle vi seks som var der, hadde lest Engler og Demoner av Dan Brown. Der foregikk all grusomhet på forskjellige plasser i Roma, og vi la opp ruta så vi fikk se "åstedene" for alle mordene. Litt mer når jeg først er i gang....Vi leide en bil og kjørte opp til Lucca i Toscana hvor vi hadde leid et hus for 14 dager. Det var en herlig bakhage hvor vi grillet og koste oss med vin til langt ut på natta. Vi kjøre mange turer for å se oss omkring. Det var vel egentlig ingen som hadde så mye i mot det. Vi hadde aircondition i bilen og det var veeeldig varmt ute:) Vi hadde en dag i Firenze som var en nydelig by. Denne broa er et kjent turismål i byen. Og vi måtte selvsagt ta en titt på det skjeve tårn i Pisa. Vi var forresten flere ganger der. Vi fant en herlig badeplass på Pisa Del Mare, og når vi hadde behov for å kjøle oss litt i sjøen dro vi dit. Vi leide huset hos et par i Italia. De bodde selv rett ved siden av med sine to sønner. Veldig hyggelige folk. Vi ble invitert på Pizza på Italiensk vis en kveld og hadde det skikkelig koselig. De kunne nesten ikke Engelsk og vi kunne i hvert fall ikke Italiensk, men vi klarte da å kommunisere på en eller annen måte. Italia var et utrolig flott land og jeg reiser gjerne tilbake dit. Så var det å utfordre andre... Da vil jeg utfordre Anne Grete`s Bildeblogg og Blogg for Lyngtunet`s Kennel. Håper dere tar utfordringa:)

4 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Virkelig fin tur du tok oss med på der.Så ut som dere hadde det trivelig.Skulle gjerne vært i Roma en tur,vår datter og gubben hennes var der i fjor,og de anbefalte en tur dit på det varmeste.
Ha det bra:o)

Havfruen sa...

For en herlig ferie dette må ha vært. Greit å drømme seg tilbake til i vinterkulda ja..Tenk, jeg har aldri vært i syden eller i noen varme verdensdeler?! Slik har det vært å ha hytte, dit dro mine foreldre med oss ungene og jaggu har jeg fortsatt selv i samme stilen. Sykt..når jeg tenker på det. Mine utenlandsturer har vært Orsa i Sverige 2 ganger..Juhu.. Hehe, men med hund og hytte har jeg aldri tenkt over det. Men jeg har faktisk tenkt på Italia hvis jeg skulle "slå ut håret" en vakker dag.
Kos deg i kulda, -6 her i dag.

Anne Grete sa...

hei !
Ojsan det blir jammen spennende å sjekke hva som er i den mappa , vet ikke enda ...........
Italia høres og ser flott ut , men har ikke vært der selv

Tovepia sa...

Hei Bente, takk for hyggelig besøk:) Vi fikk vel samme utfordring du og jeg. Kjente igjen Trevi-fontenen i Roma. Var der en gang i mai for å feire en bryllupsdag, og det regnet og blåste med 12 gr, mens det i Trøndelag var 29 gr! Så jeg har lyst til å dra tilbake i sol og varme. Kan tenke meg Firenze var toppers! Ha en riktig god kveld!