onsdag 6. mai 2009

Ei travel helg, men vi tar oss tid til en tur med hundene

Med barndåp i tankene var det mye å henge fingrene i denne helgen. Lille Nina skulle døpes søndag den 3 mai, så jeg hadde vel egentlig nok å gjøre lørdagen. Jeg hadde tre kaker å bake, skulle lage hjorte/elg gryte til 25 personer + diverse andre ting. Men først var det ut på tur. Bjørn og jeg tok med oss hundene og gikk en ut i skogen i finværet. Det er så deilig å kunne bevege seg over alt nå når snøen har forsvunnet. Vår og frihet….

065 (1140 x 760)

Elva er fasinerende for tre små tibber.

053 (1140 x 760)

Vi kan skimte elva Driva gjennom skogen. Driva renner ikke så langt fra gården vår og vi eier ca to og en halv kilometer med elvestrekning. Tidligere var den en av de beste lakseelvene i Norge, men så ble den rammet av gyrodactilus og laksen forsvant mer eller mindre. Det er noe laks å få fremdeles i elva, men nå er den vel mest kjent for sine store sjøørret. Naturen er veldig idyllisk her.

056 (1140 x 760)

Det er mange småbekker som renner ut i elva. De kan bli veldig store nå på våren. Jeg må bare innrømme at jeg ikke er helt komfortabel med den når vårflommen er på sitt verste. Livredd for at en av hundene skal ramle ut i.

050 (1140 x 760)

Hvitveisen er som et hvitt teppe i skogkanten.

075 (1140 x 760)

Nå har badesesongen begynt for Miika ser det ut som. Han er helt vill etter vann:) De andre står pent på kanten og drikker, men han skal helt uti. Jeg tør nesten ikke slippe Miika løs nå i den verste flom perioden på grunn av dette. Men det vises at han koser seg i hvert fall.

078 (1140 x 760)

En noe våt tibbe.

055 (1140 x 760)

Bjørn og Tibbene. Litt lettere å håndtere tre hunder når vi er to.

089 (1140 x 760)

Slik går det når en ikke vedlikerholder gamle bygniner på gården. Taket har ramla ned på denne løa.

4 kommentarer:

Havfruen sa...

Her kommer innleggene på løpende bånd:) Det ene etter det andre, men hva gjør det? Du gir oss flotte bilder, so what? Tur med hund må til uansett. Men gryte til så mange da gitt? Imponert!! Vi hadde barnedåp til Tobias på hytta sist sommer. 28 gr og solfritt, snakk om heldig med været. Dekket til 22 personer ute på terassen. Foreldrene hadde kjøpt inn sodd.. Passet ikke i solvarmen men for en vellykket helg. Med slekt fra østlandet fikk de en flott insikt i fosen:)

***PS..har du noen slike gamle til utlåns..? eller til salgs? gi et pip..ønsker meg en beskjeden hytte på fjellet...hvor Major kan springe løs...med utedo og uten vann....

Kristin sa...

For noen flotte bilder som vanlig da vil jeg si av fin natur og hunder :-)

Anne-Berit sa...

Må få gratulere med dåpsbarnet.Du har hatt fullt opp skjønner jeg.
Kjekt med tur ut i den vakre naturen for å lade opp da ja.
Er nok best å passe ekstra på Miika når elva er så stor når han er så glad i vann.Toya er også sånn,jumper uti over alt,helt mot normalt til sheltie å være.Hun har skadet seg i ei skulder så vi vet ikke helt hvordan det går ennå.Av og til halter hun nesten ikke,mens andre ganger vil hun ikke trå på foten,så jeg vet ikke hva det blir til.Dyrlegen ville vente noen dager med rønken,for å se det an,men nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre.Tror jeg må kontakte henne i dag for å høre.
Ha en fin dag.

Anne Grete sa...

TAKK for titten på masse fine bilder , det er så fint å se på når bildene blir så store !:)
De er heldige disse barna dine som ha så driftig mor/bestemor :)