søndag 9. januar 2011

Valpene vokser og trives

Gutten hilser til dere alle, og sier hei. Flere bilder av valpene ligger under valpefanen lenger opp på siden.

Jenta er litt mer motvillig. Syntes ikke det er noe kjekt å bli vekt bare for at matmor skal ta bilde. Først etter at jeg så på bildene, oppdaget jeg at hun også så vidt hadde begynt å åpne øynene:)

Det går utrolig godt med disse to valpene nå, og jeg er takknemlig for hver dag som går og de blir eldre. De vokser og trives, og er vel kanskje litt over gjennomsnittet når det gjelder vekt. Har ikke så mange å dele melka med:) Det har vært mye bekymring under veis. Bare jeg ser antydning til at en av dem legger på seg mindre enn vanlig, får jeg litt panikk. Jeg var ekstra redd for jenta en dag, men det er vel slik at de ikke klarer å spise like mye hver dag de heller. Jeg fikk beskjed om å skru opp varmen i valpekassa for å hindre disse i å bli syke. Det er spesielt viktig for disse å holde kroppstemperaturen oppe, så nå er det mer som badstu inn på rommet deres:) Temperaturen i valpekassa ligger på 25-26 grader, og jeg syntes de har kommet seg veldig mye etter at jeg skrudde opp varmen.

Jeg har virkelig studert alt som har med herpesviruset å gjøre. Jeg har ringt og pratet med folk som har studert dette og samlet på masse informasjon. Jeg har pratet med dyreklinikker og jeg har lest alt jeg har kommet over på nettet.
Det er faktisk slik at 55% av alle hundene i Norge har dette viruset, så i en kennel kan en faktisk gå ut i fra at halvparten av hundene har det. Det ligger på omtrent det samme i våre naboland, litt over enkelte plasser. Det finnes artikler så langt som 20 år tilbake i tid om dette så det er ikke noe nytt fenomen i Norge heller, men det har vært mest kjent de siste to tre årene. De fleste hundene går hele livet uten at vi aner at de har det, så det er bare et fåtall som av og til kan få utbrudd forårsaket av stress. Det er drektige tisper og nyfødte valper som er utsatt, ellers er det stort sett ufarlig.
Det har vært litt forskjellige reaksjoner siden jeg gikk ut med dette. Hva skjer med hannene våre, kan vi bruke de i avl og diverse. Ja det kan dere. En vet ikke hvem som er smittet, og det har heller ikke noe hensikt å teste det ut. Den vanligste smitteveier er nese til nese og dermed er alle utsatte. Dette er noe som finnes og noe vi ikke merker i hverdagen, så eneste forholdsregelen vi trenger å ta er å vaksinere tispen våre når vi skal ha kull på dem. Vaksinene er ikke så veldig billig, men i forhold til at tispene skal gå tomme gang etter gang eller at det forekommer valpedød er dette en billig forsikring.

Jeg har ikke sendt noen av valpene til obduksjon og jeg har heller ikke testet Elin, så jeg kan ikke si med hånden på hjertet at dette er årsaken til valpedøden. Men etter alle de samtalene jeg har tatt og alt jeg har lest, så kan jeg ikke se at det er andre årsaker. Nå håper jeg bare at det skal gå bra med valpene jeg har igjen, men tar bare en dag av gangen.

Jeg har lært utrolig mye nå i mitt første kull, mye mer enn jeg ønsket å lære for å si det slik:) Uansett så skal jeg ta med meg dette videre, og bruke erfaringene mine fremover. Nå håper jeg at både jeg og andre kan være forskånet fra dette fremover.

Noen bilder av vår lille solstråle som stadig er på besøk hos oss:)

Barne TV er artig det gitt.

Og litt spennende også. Her er vi konsentrert ja.

Skifte stilling, det er "Timmy tid", som er yndligns barene TV -serie.

Okey, fersket. Ja ja, uansett artig å bli fotografert da:)

3 kommentarer:

Havfruen sa...

Jeg ønsker deg virkelig lykke til med de 2 som er igjen:) Dette skjønner jeg har vært en kjedelig erfaring ta med seg.

Flotte bilder av go`jenta:) Hun er storjente ser jeg:)
ha en fin mandag,klem fra meg:)

Anne-Berit sa...

Så glad for at det går godt med de to valpene dine.Det går sikkert bra i fortsetningen også.Skikkelig søte valper,store og fine,så jeg håper virkelig det går bra med dem.
Og lille Nina er jo et sjarmtroll som koser seg på besøk hos dere,det er tydelig.Lykke til videre med hundene dine Bente.
Klem fra Anne-Berit:)

Anne Grete sa...

Valpene er veldig fine og holder jammen ei god vekt . Nina er søt som sukker :)
Denne info ang herpes er det samme som jeg har lest meg til og fått av vetrinærer .Den behandling som kan utøves er av tispa . Hanner blir ikke behandlet . Men vet av eiere av andre raser som ønsker at tisper som kommer på besøk har tatt vaksinen .
Og det er jo lite komplikasjoner egentlig i forhold til hvor utbredd herpes er .
Lykke til videre med bamsemumsene "