tirsdag 13. oktober 2009

En liten lørdagstur i nærområdet.

Det blir ikke lange skogs og fjellturer nå om helgene nei, med masse jegere flygende rundt omkring på leting etter elg og hjort. Jeg må prøve å holde meg langs veiene, og helst i nærheten av huset og håpe på at det er trygt nok. Har jeg liten tru på gubben og de andre karene sitt syn og treffsikkerthet tru??? Tja hva kan en si om et gjeng med “gutter” som tar frem våpenet en gang i året og begynner å leke Rambo:) Til deres forsvar må jeg si at det har gått bra hittil, men likevel best å være på den sikre siden.

039 (1003 x 619)

Det var nydelig vær og da kan en bare ikke bli sittende inne, så en liten tur ned til Driva må en ta sjansen på. Det har kommet litt snø på Oppdal, men her hos oss er det mest rimfrost der solen ikke kommer til. På andre siden av elva kommer sola sent om våren og forsvinner tidlig på høsten, så her blir det fort liggende snø og rim.

035 (920 x 632)

Det er ikke bestandig like lett å ta bilder når en er for seg selv. Da må en ty til de knepene som finnes. Her var det heldigvis store stener jeg kunne feste båndene under, og da fikk jeg anledning til å knipse bilde av denne lille Tibbedamen.

017 (1140 x 760)

Flotte gutter i fine omgivelser. Det er veldig vakkert her på gården hos oss. Mye variert natur fra tette skoger til elv og åpne landskap.

021 (920 x 655)

Miika speider ut over elva.

016 (1140 x 760)

Slik ser det ut der hvor sola ikke får tak.

002 (1402 x 898)

Det er litt vakkert når marka er dekt av rimfrost, må bare innrømme det selv om jeg kunne tenkt meg myye lengere frostfri høst.

005 (993 x 648)

Chanti, Lona og Miika.

047 (1140 x 760)

Utrolig hvor vakker en smørbukk kan være når den dukker opp lenge etter at alt har visnet ned. Denne er veldig stanhaftig, for den har overlevd både snø og –7 grader. Den fortjener faktisk å bli fotografert:)

001 (600 x 441)

Dette bildet av Lona er tatt akkurat samme dag som de ovenfor, så her kan vi se forskjellen. Hvit rimfrost på enkelte områder og grønt fint gress andre plasser:) Variasjoner er bra ikke sant.

Må bare nevne at det ikke var noe morsomt å gå tur i dag etter jobb. Klokka blir mellom seks og halv syv før jeg kommer meg ut og da er det begynt å bli mørkt. Det går egenltig bra alle andre dager, men i dag følte jeg meg ikke trygg. Det er nemlig bjørn på Oppdal nå. Den har herjet i en sauflokk og tatt livet av en fem-seks av dem, og det på inngjerdet. Den var like rund hushjørnet hos eierne, og det er ikke langt fra der vi bor. Rett og slett ikke noe artig. Håper de får fjernet den snart.

2 kommentarer:

Anne Grete sa...

Ojsan ser vinteren har festet grep hos dere , men faktisk var det -2 her og tirsdagsmorgen .
Med en "firfotet bjørn" :) rundt dørene tror jeg jammen jeg hadde følt meg rimelig lett til beins jeg og ja ! Og som du skriver ingen turer i skogen nå med alle disse grønnkledde " vampyrene " fartende rundt. Her la de ned 12 elger på 2 dager !
Fine bilder i fine omgivelser , ikke så verst her heller nå blitt litt mere høstfarger og sola skinner fra blå himmel i dag

Havfruen sa...

Flotte bilder nok en gang fra dine nydelige omgivelser:)
Men du, de jegerne...leste i adresseavisen i dag at en hund var drept med øks av noen jegere...eieren og noen andre i jaktlaget hadde røket uklar. Det er Rambogutter ja. Føler meg ikke trygg og holder meg unna skog og fjell nå.

Men bjørn å da? Nei, du får prioritere å gå tur før det blir mørkt!!
Vær forsiktig!!
Klem:)