lørdag 21. februar 2009

Veterinærbesøk

Jo da vi har hatt et par besøk hos veterinæren i det siste. Først var vi hos dyrlegene her på Oppdal og tok rabiesvaksine på alle tre. Veldig viktig å få gjort det. Jeg har planer om en tur til Alta på besøk i sommer, og da skal jeg kjøre Sverige/Finland hjem der fra. Finland forlanger at si skal ha rabiesvaksinert hundene så det er best å få gjort det. Ellers risikerer jeg vel at de må bli igjen der, og det vil jeg jo ikke:) Mandag var det også veterinærbesøk, da var vi på Dyreklinikken på Heimdal. Det er helst de jeg bruker på alt annet enn vaksine. De er veldig flinke og trivelige å ha med å gjøre. Lona skulle trekke tenner og Miika skulle ta skikkelig kneleddstest (Patella). Det er aldri artig å måtte bedøve hundene syntes jeg, men enkelte ganger har en ikke noe valg. Lona var begynt å få dobbelt sett med hjørnetenner, og da må melketennene ut. Det er veldig vanlig på denne rasen at de ikke ramler ut av seg selv. Det gikk da bra, men Lona stakkars var susat og trøtt til langt ut på kvelden. Det er alltid spennende når hundene skal kneleddtestes. En vil jo gjerne at alt skal være i orden. Jeg ble skikkelig nervøs når dyrlegen begynte å kjenne på kneene hans og Miika hylte som en stukket gris. Måtte spørre om det var noe galt, men hun sa at det var i hvert fall ikke patella. Hun lurte på om vi hadde gått på ski i det siste, og jeg måtte fortelle at vi hadde gått mye i dypsnø i oppoverbakke. Så grunnen til at det gjorde vondt for han var rett og slett at han var støl hehe, og alt var bra ellers. Godt å ha det på papiret nå at han ikke har noen grad av patella.

3 kommentarer:

Havfruen sa...

Å dope ned hund er forferdelig. Begynner og grine hver gang, pingle på slikt altså. Å så tung de blir å bære? 40 kg slakt er tungt!! Glad alt gikk bra for de søte små..og må jo le av at Miika var stiv etter tur i djup snø.
Ja, det fleste raser har "noe"..Boxeren er en utsatt rase sånn sett.
Ha en super lørdagskveld :)
Klem fra Major&Mossan

Anne Grete sa...

Å for en gladnyhet at Miika hadde kne uten anmerkning , virkelig FLOTT , jeg ble så glad av å lese det !!!!!
Vi har og trekt melketenner på flere her , gått bra hver gang heldigvis .
Og jeg skal og rabiesvaksinere ungfrøknene nå .Er for sent om man plutselig skulle se en flott frier utenom Norge :):):)

Wenche Kildahl sa...

Hei Bente!
Trist nyhet det med Emil til Gunvor, skikkelig trasig, han hadde jo mange fine år å leve.
Men nå vil jeg også si meg enig i det at hvor glad man blir når alt er iorden med hundene, på sykdomssia. Er jo så viktig! Mine tre eldste har også 0/0 grad på kneleddene. Og fri for PRA. Nå gjenstår sjekk på Zita og Zanna,Zita er 8 mndr, nå, og var nettopp og fikk sin rabiesvaksine nr. 2 og da kjente dyrelegen på knean, helt fint var det. Men over året må hun bli først, før reell testing. Ha d fint!