søndag 19. april 2015

Fantastisk dag for Kennel Chamiilon på NKK Bergen 12.04.15.

Helga og jeg tok oss en svipptur til Bergen 11-12 april. Nedover lørdag, og hjem igjen søndag. Godt både vi og hundene syntes det er greit med bilkjøring, for det er ca 55 mil hver vei.
Turen nedover gikk for så vidt greit. Fint kjørevær, og åpent over Valdresflye. Eneste minus denne dagen var at det ble knipset bilde av oss, da vi passerte en boks ;) Helga overnattet hos et søskenbarn i Bergen, og jeg tok inn på hotell ved Flesland Flyplass. Det regnet i bøtter og spann, men kanskje ikke så overraskende akkurat. Det var byggearbeid og bare gjørme utenfor hotellet, så håndkleet og føneren ble flittig brukt. Det var nok med en liten tisserunde, så var hundene skitten fra topp til tå. Ja hundene....det var Zaxon, Mimi og Ayliz som hadde gleden av å bli med denne helgen. Hotellrommet var forresten kjempefint. Det var enormt stort, så jeg og hundene hadde god plass.


 
Søndag klokken 09:00 nøyaktig kom jeg frem til Bergen Racketsenter hvor utstillingen skulle være. Der traff jeg Helga, som fikk skyss dit. Som vanlig er så var det fullt opp med biler i nærheten av utstillingsplassen, så det var bare å laste ut og så belage seg på å parkere langt langt unna. Da vi endelig var kommet oss inn i hallen med utstyret, begynte det å hagle. Det var ikke småtteri som ramlet ned fra himmelen. Helga kunne stå tørt og godt inne i hallen, mens jeg måtte ut å flytte bilen. Før jeg kjørte der fra, spurte jeg så tynt og pent en vakt om det ikke tilfeldigvis var en eneste parkeringsplass som var ledig. Og ja og hurra, dette var ei snill dame. Hun ga meg plass nesten rett utenfor døra. Går det an å ha sånn flaks :D
Flaksen var ikke ferdig der. Den varte noen timer til, ikke minst i utstillingsringen. Det er alltid trivelig å komme til Bergen. Mange venner og koselig rundt ringen. Det var også morsomt å treffe Annette og Ipo (Chamiilon`s Eyes For You Ipo) igjen. Han hadde utviklet seg mye siden sist jeg så han, og blitt et skikkelig "mannfolk".
Zaxon stilte i unghundklassen og var førstemann ut av mine hunder. Han var som vanlig ikke spesielt glad i dommeren, men det tok hun veldig fint. Anette Edlund som var dommer, var ei veldig trivelig og flink dame. Hun tok seg god tid med Zaxon, og til slutt slappet han av. Han ble belønnet med excellent, og det var helt greit. Ipo som bor i Bergen men er fra mitt oppdrett, stilte i åpen klasse. Han stod for championatet, og manglet bare det store certet for å komme i mål. Ipo vant sin klasse, og fikk CK. Når alle hannene var ferdigdømt, skjønte vi fort at det var Ipo som måtte få certet. Han var den eneste ikke champion som hadde ck. Det var bare helt fantastisk å få være med når Ipo fikk sitt Norske Championat. Ikke nok med det, så ble han Dansk Champion samtidig. Han har ett cert der fra tidligere. Jeg fikk frysninger og var så stolt, og så glad på Annettes vegne. Ipo er den andre champion fra mitt oppdrett.
Nydelige Ipo er så flink og fin. Han er veldig lik mamma Lona syntes jeg.

Lurer litt på hva Annette tenker her :) Det er veldig klart at Ipo får certet, så lurer på om hun rett og slett mener at det er på tide de snart kommer med den championrosetten til henne hehe. Hva somler de med liksom......

Annette Hovd og dommer Anette Edland. Tenk det....lille Ipo gutten er blitt champion. Det ser i grunnen ut som om han selv tar det helt rolig, men oppdrettere (altså meg) på sidelinja holder på å sprekke av stolthet :)

Så glad er Annette og Ipo at de gliser godt begge to.
 
Meeeen dagen var fremdeles ikke over. Etter hannene er det som kjent tispene som skal i ringen. Jeg stilte Mimi (Chamiilon`s Daydream) i åpen klasse, og Ayliz (Chamiilon`s Deep Secret) i championklassen. Det var første utstillingen til Mimi, etter at hun kom til Norge og meg ei uke tidligere. Jeg måtte trene en del med henne på forhånd, så vi to ble samkjørte i ringen. Det var ikke det dummeste jeg har gjort, for belønning fikk vi. Mimi vant åpen klasse, og den eneste som fikk CK av dem. Ayliz ble nummer 2 i Championklassen. Når alle tispene var ferdig bedømt visste jeg at Mimi ville få stor certet....tenk det!!!!! I beste tispeklassen prioriterte jeg å gå med Mimi, så gikk Mona Ådland med Ayliz. Certet visste jeg var i boks, så nå var det CACIB det dreide seg om. Ayliz har to Norske Cacib fra før, og trengte ikke flere. Både Mimi og Ayliz ble plukket ut blant de fire beste tispene, Ayliz som nummer 3 og Mimi som nummer 4. Siste runden vi skulle gå var Ayliz mest opptatt av å se bak på meg, så da byttet dommeren plass på dem.....akkurat som bestilt. Da ble Mimi nummer 3 i klassen, og fikk både cert og cacib denne dagen. Ayliz ble nummer 4. Puuuuh....artig, men selv den mest ihuga utstillingsinteresserte kan bli ør i hodet av dette. Tenk for en dag. Begge storcertene gikk til mitt oppdrett....utrolig....og så en champion. Det var virkelig verdt all kjøringa
Det ble ikke noe bilde av Mimi i ringen. Vanskelig for meg å både ta bilde og stille samtidig :) Da var det bare å knipse i vei når vi kom hjem, for dette måtte bare foreviges. Her er Mimi med cert, reserve cacib og cacib rosettene. Hun fikk reserve cacib på utstillingen, men det vil bli omgjort til cacib.

Mimi er veldig flink å stille seg selv. På utstillingen gjorde vi begge deler. Noen ganger satt jeg meg ned å stilte henne, mens andre ganger fikk hun stille seg selv. Du verden så stolt jeg er av henne, og nå gleder jeg meg til å jakte på de siste 2 små certene hun trenger for å bli champion. Det verste er unnagjort nå, og vi skal nok komme i mål. Jeg regner med at hun går i søster Ayliz sine fotspor, og bli Norsk Champion.
 
 


Ingen kommentarer: