tirsdag 24. mars 2015

Utstilling i Letohallen 7 og 8 mars 2015

Shani er akkurat blitt 4 måneder og er klar for første valpeshow. Litt spennende er det med mange nye folk og hunder rundt, men hun var trygg og rolig før hun skulle inn i ringen.

Nydelige lille Shani ligger og venter på tur. Dessverre så ble ikke debuten i utstillingsringen som vi håpet. Shani gikk fint i ringen, og stod fint på bordet i begynnelsen. Da dommeren skulle se på tennene syntes ikke Shani det var så morsomt igjen. Dessverre var dette en dommer som bestemte at hun skulle se på tennene, uansett om hun fikk lov eller ikke. Det ble nokså brutalt, og slettes ikke på en slik måte en så liten valp skal behandles. Det ble til at jeg gikk ut av ringen med en valp som plutselig var blitt livredd andre folk. Hun fikk en fantastisk kritikk, men ble plassert langt bak på grunn av det med tennene. Det er ok, men det er slettes ikke greit at dommeren behandlet en så liten valp på den måten. Vi skal begynne fra start igjen, og håpe vi klarer å få Shani trygg på andre folk igjen. Det blir en vei å gå, men vi skal ta den tiden vi trenger.

Veldig trivelig å treffe Gunvor også i Letohallen denne helga. Her er hun med Chang på bordet. Han ble BIM junior og fikk cert søndagen.

Det var så morsomt å få se nydelige Chamiilon`s First Prize "Liz" igjen. Jeg har ikke sett henne siden hun var 4 mnd, og nå er hun 8 mnd. Hun har utviklet seg til ei nydelig ung tispe, så det blir morsomt å følge henne når hun kommer i juniorklassen.

Jeg ser mye mamma Lona i henne, men ser også en del fra farssiden. Liz har en veldig fin størrelse, og er veldig balansert  kroppen. Hun har gjort det godt på valpeshow til nå, men akkurat lørdagen, klarte hun ikke å plassere seg blant de beste. Noe jeg syntes var rart (objektivt sett altså :) )

Nydelige Liz som er en flott hund både utvendig og innvendig.

Zaxon stilte i juniorklassen. Han er ikke spesielt komfortabel med utstillinger, så jeg var spent på hvordan det ville gå på bordet med han. På utsiden av ringen fungerte det veldig bra. Alle fikk se og røre på han uten problemer. Han var flink i ringen også, helt til rett før han skulle på bordet. Det ble til at han trakk seg litt for dommeren, men heldigvis syntes hun det var helt i orden. Hun skrøt veldig av han og han fikk en kjempekritikk. Han ble beste junior av fem stykker, og det er jeg fornøyd med. Dessverre var denne dommeren litt sparsom på å dele ut CK, så det ble ingen cert på han.

Zaxon ble BIM junior og fikk ei flott sløyfe i alle fall.

Det er slitsomt å være i ingen hele dagen, så det er godt å få hvile seg i senga etterpå. Måtte ha på han bellybånd inne på hotellrommet for sikkerhets skyld, så han ikke skulle skvette der. Det er fort gjort når Lona var i full løpetid hjemme, og Ayliz har startet nå.

Selv om Esme ennå er for ung til å vises i ringen, fikk hun bli med på tur. Trivelig for Shani å få selskap av sin lille venninne.

Fine småjentene mine. Esme til venstre og Shani til høyre.

Søndag slo Chamiilon`s First Prize "Liz" og eier Bente Kornberg skikkelig til i ringen. Liz ble Best i Rasen av 9 valper. Kjempestolt av dem.
 
Ayliz trengte et lite cert for å bli champion denne helgen. Hun har mange nok cert fra før, men trengte ett til etter at hun ble 2 år. Lørdag fikk hun det ikke, så jeg var spent på om hun skulle klare det søndagen. Jeg hadde ikke gitt et godt inntrykk hos dommeren etter å ha vært i ringen med en livredd Shani, og en veldig skeptisk Zaxon. Hadde jeg kommet med Ayliz også tror jeg dommeren hadde fått fnatt :) Derfor skulle Bente Kornberg vise henne for meg. De trente godt på forhånd, så det gikk kjempefint i ringen. Ayliz klarte å bli 3 beste tispe, etter to championtisper. Hun fikk derfor det certet hun trengte og ble Norsk Utstillings Champion. Så stolt av jenta mi. Hun er den første hunden fra mitt eget oppdrett som har blitt champion. Tusen takk til Bente Kornberg som stilte henne for meg.
 

Vi måtte jo selvsagt ta bilde av den nye championen, og da ville jeg være der sammen med henne. Dommer var Avi Marshak fra Island


Ingen kommentarer: