lørdag 2. januar 2010

Årets siste dag

Jeg hadde store planer og ambisjoner om å gå mange lange turer i romjula, når jeg endelig hadde masse fridager. Slik ble det desverre ikke av flere årsaker. For det første har det vært grusomt kaldt, og for det andre skadet Lona foten og kunne ikke bli med på tur. Den siste og sikkert største grunnen er at jeg har vært rett og slett lat. Okey det har vært mye kaldt, men det har vært noen milde dager inn i mellom jeg kunne vært ute. Lona hadde ikke godt av å bli med på tur med skada fot, men jeg kunne gått med de andre to og latt Lona være hjemme sammen med andre i familien. Så jeg har vært lat, grusomt lat. Jeg har heller sittet inne og lempet ved i ovnen, jobbet med ny hjemmeside på pc eller lest bok. Så har det selvsagt vært en del besøk inn i mellom. Jeg har kost meg da…veldig mye..alt for mye, med mye godt. Straffen er selvsagt at buksene er blitt for trange, og de har garantert ikke krympet i vask. Nå er det vel like greit at arbeidsdgene kommer for fullt, så kanskje jeg klarer å begynne å røre meg igjen. Jo da, jeg skal det. Fra i morgen blir det mange og lange turer igjen, og mandag venter jobben:)

Det har da blitt noen korte turer på oss da. Her er noen bilder fra årets siste dag, hvor vi gikk en tur bort i Svartøien og litt fra kvelden. Nyttårsaften ble veldig rolig for oss. Alle barn og barnebarn var hjemme og spiste kalkun, som er tradisjon den kvelden. Vi spiste allerede i halv seks tida, siden det var små barn som skulle legge seg i rett tid. Etter middag dro ungdommen hver til sitt, akkurat som det skal være i den alderen:) Bjørn og jeg satt hjemme resten av kvelden og koste oss for oss selv, og det syntes vi var helt greit.

212 (1140 x 760)

Her er huset vårt ned i Øien. Det vises at det kaldt ute.

209 (1140 x 760)

Stabburet på gården. Det er gammelt og flott, men skulle kanskje vært skiftet et vindu her:)

217 (1140 x 760)

Rett før brua over til Svartøien. Det er ei gammel ærverdig bru, og på skiltet står det at en går over på eget ansvar. Men hittil har den tålt både biler og traktor, og det satser vi på at den gjør enda lenge.

225 (1140 x 760)

Miika på brua.

229 (1140 x 760)

Chanti på brua. Lona var oppe i armene mine og siden det var jeg som hadde kameraet var det vanskelig å ta bilde av henne.

222 (1140 x 760)

Bildet er tatt fra brua. Mektig og flott å se på de rimkledte trærne som henger utover elva.

236 (1140 x 760)

Nina pynter opp foran juletreet. Dette er hennes første nyttårsfeiring.

241 (1140 x 760)

Emil og Rune er opptatt av å lese om Dinosauruser.

250 (1140 x 760)

En kan finne takta til cd plater selv om de ikke er i spilleren. Blir fin takt med å slå dem mot hverandre. Nina klarer i hvert fall godt å danse til det:)

246 (1140 x 760)

Artig å legge puslespill sammen med Rune og emil. De er kjempe ivrige og veldig flinke.

244 (1140 x 760)

Nå skal største jenta ut med venner for å feire nyttårsaften. Nina må få en avskjedskos hos tante Marit.

4 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Du verden så mange fine bilder,nydelig bilde av huset deres,syntes at dere hadde kaldvær ja,men flott for det.Nina er jo blitt så stor,herlighet så fort det går,ei skjønn lita jente er hun.Vi var også for oss selv på nyttårsaften,heime sammen med hundene.Var redd de skulle få panikk av rakettene,men det gikk over all forventning.Titti har jo opplevd det før,og da Frida så at Titti ikke brydde seg om dem,så gjorde ikke hun heller det.
Gleder meg faktisk til hverdagene tar til igjen,blitt altfor mye spising og alt for mye godstolen denne jula,men jeg skylder glatt på kulda jeg også,hehe.
Synd med foten til Lona,håper det går bra med henne.Ha en fin søndag:)

Havfruen sa...

Flotte bilder:) Du bor med flott natur rundt deg.
Nina har blitt stor jente må jeg si:) Ungene vokser:)
Har vært lat jeg også...+ at jeg har blitt potte forkjøla så jeg har vært inne på grunn av helsa. Så det er ikke bare buksa di som er strammere:)
Håper foten til Lona blir bra.
Her er det snøfokk i dag...skal si det er skiftende.
Vi har hatt mye besøk i jula...så nå kan hverdagen gjerne komme:)
Klem fra meg:)

Anne Grete sa...

Mange fine vinterbilder . Huset er så fint i kombinajonen rødt og vinterhvitt :)
Så yndig ei jente Nina er :)
Vi har og full vinter , her er mye snø og vært tildels veldig kald vind , så turene har blitt kortvarige rundt eiendommen .
God bedring til Lona :)

Anne Grete sa...

Heisan
Nei denne runden kommer jeg ikke til å beholde valp . Jeg har Amadeus og tenker å konsentrere meg om disse ungtispene + at Prinsen og skal med på utstillinger, så mye å henge fingrene i . Eos har nå sitt første kull og Ivari er tilgjengelig så mulig med kombinasjonen flere ganger om det blir bra .Pr nå er ei tispe ledig :):):)