lørdag 27. desember 2008

Våres jul

Ja nå har 2 juledag ebbet ut, og hverdagen begynner vel egentlig igjen. Det er natt, rolig og fredelig i huset, og jeg sitter og koser meg for meg selv her. Det ble altså jul i år igjen. Selvfølgelig blir det jul, 24 desember kommer uansett, men det spørs hvordan en vil møte jula. Jeg vil ha litt skikkelig jul med tradisjoner som har fulgt oss opp gjennom alle årene. I hvertfall sånn noenlunde. Må bare innrømme at jeg har roet meg litt i forhold til slik jeg var tidligere. Da skulle alt gjøres og alt bakes og julenisser og pynt skulle helst være hjemmelaget. Riktig så hyper er jeg ikke nå lenger, har begrenset det litt. Uansett så ble det slik i år også som alle årene tidligere...jeg ble bare så vidt ferdig. Først langt ut på formiddagen julaften så det rent og pent og ryddig og julete ut hos meg. Veien dit var lang. Jeg var på arbeid til og med lillejulaften, og sprang som vanlig på butikkene alle ettermiddager etter jobb den siste uka for å kjøpe siste rest av julegaver og alt annet en trengte. Da ble det lite tid til alt som skulle gjøres hjemme. Huset og vaskerommet ble fylt av ungdommer og klær som kom hjem på juleferie. Som vanlig så det temmelig kaotisk ut sånn rett før "deadline". Men som vanlig ble det jul hos oss også, og ei riktig koselig jul. Alle barna var heldigvis hjemme. Eldstegutten Thomas hadde med seg samboer Therese og to små gutter, Marit var her og Martin var hjemme. I tillegg fikk vi besøk av en kompis av Martin som skal være hos oss hele jula. Det er en trivelig gutt som har vært innom på besøk siden guttene var små. Koselig det. Tror kanskje hundene også satte pris på at det endelig ble jul, for matmor har nok ikke hatt så mye tid til dem i det siste. Vi skal ta det igjen nå i romjula med mange lange turer. Bjørn har hentet juletre i egen skog. Kan vel like godt innrømme at dette treet var nok ikke det fineste han har funnet. Mangler litt greiner her og der, men skitt au, med litt pynt blir det bra nok. Personlig syntes jeg Marit pynter opp mer enn juletreet. Gutta boys. Martin og kompisen Vegard puster ut etter middag, pakkeåpning og masse kaker og godteri. Jaggu slitsomt alt det der hehe. Det som er så "morsomt" er at min fine ryddige, rene og julete stue plutselig har blitt kaotisk igjen nå. Gavepapir, bånd og esker ligger litt strødd over alt. For ikke å snakke om alle pakkene som er åpnet. Det står en haug her og en haug der. Ja ja, det er vel bare å begynne på`n igjen med opprydding.

2 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Hehe,høres helt normalt ut alt sammen,man jobber og strever for å få alt perfekt,og vips,så er det papir og gaver og "rot"over alt,men sååå koselig tross alt.Koselig at du har alle hjemme,her er det bare gubben og meg,pluss hundene da,litt rart,men sånn blir det av og til når man bor på hver sin kant av landet.Men vi koser oss vi,får besøk og går på besøk,og slapper av ikke minst.Snøen vi hadde er nesten regnet bort,så det er ikke like julete ute som det var,men det blir vel mere snø etter hvert.Ønsker deg ei fortsatt fin Jul.Klem fra meg!

Anonym sa...

Høres veddlig kjent ut alt du skriver. Å så herlig å ha flokken samlet. Vi har vært "splittet" i år. Datter med familie har vært på østlandet til hennes svigerfamilie. Det er vel slik det blir..men neste år, da blir de hos oss.. Fortsatt god jul..Sitter med soloppganggen på den andre sida av fjord`n, vakkert!