mandag 16. september 2013

Restaurering av Øien setra i Dindalen

Vi har ei seter som ligger nydelig til oppe i første setergrend i Dindalen. Jeg må bare innrømme at vi har ikke vært flink til å bruke den. Når ungene var små, så var vi ofte der på vinteren. Det ble mange både ski og scooterturer dit opp. Det er veldig gammelt og spartansk, så det er nok noe av grunnene til at den ikke har vært så flittig brukt. Nå har vi leid den ut til Egil Løkkhaug mot at han restaurerer den. Det er han i full gang med, og det blir veldig bra. Det er selvsagt vi som koster på restaureringen. Heldigvis så har vi med i avtalen at vi og kan bruke setra om det passer slik, og det kan jo være trivelig å ta seg en tur dit av og til :)

De eldste tømmerveggene er beholdt, men bekledningen på den nyeste delen er skiftet ut. Det er også skiftet vinduer på hele setra, og det har endelig blitt torvtak igjen. Det har siden i begynnelsen av 70 årene vært blikktak der, og det var ikke spesielt fint. Det er også gjort litt innvendig. Skiftet kjøkkeninnredning og noen andre småting. Ble veldig fint. Det er satt inn ny vedovn, og det er gjort mye med pipa og rundt den. Endelig er det blitt mer brann sikkert ;)

Høyløa på vangen skal det også gjøres noe med.

Bildet av setra tatt fra veien opp i Dindalen. Begge uthusene ved setra skal også rustes opp. Det skal gjerdes inn, slik at ikke sauene kommer helt inn til husene. Gleder meg til å se når det blir ferdig :)


Ingen kommentarer: