torsdag 29. september 2016

Tur i Morken 27 september 2016

Det har vært en utrolig flott høst i år, men sommertemperaturer i en lang periode. Hva mener jeg om det....Skremmende....Det føles rett og slett ikke naturlig. I septembermåned skal man ikke kunne ligge ute og sole seg, kjenne sola brenne på kroppen. Godt høstvær liker jeg, men et vær som hører til årstiden. 
Denne dgen var det greit høstvær. Av og til litt sol, men mest overskyet. Temperaturen var helt grei. Det ble en fin tur på meg og hundene opp i Morken, og denne gang tok jeg med kameraet. Det er en fordel for mitt kamera at det er overskyet. Det er helt sikkert noe galt med innstillingene, for når jeg tar bilder i sol blir motivene alt for lyse. Det går sikkert an å gjøre noe med det, men med mine tekniske ferdigheter tør jeg ikke ta sjansen på å stille på noe :) Det ble da uansett noen fine bilder, og det hjelper til at det er gode motiver. Det å gå på tur med 7 hunder, og enda prøve å ta bilder av dem, er litt av en utfordring. Nå er det slik at enkelte av tispene for tiden er uten pels, så det blir ikke så mange bilder av dem. De med grei frisyre får pryde bloggen nå. De andre kommer sterkere tilbake :)

Det er nydelige farger  naturen nå. Det er riktig balsam for kropp og sjel å gå turer med hundene, og bare nyte.

Livi og pappa Zaxon. De er veldig like på mange måter, selv om Livi ikke har fått farens sorte manske. Når en ser de bakfra, er det fort gjort å ta feil. Livi er selvsagt mye mindre enn faren, for hun er jo tispe.

Gutta boys. Nico forguder Zaxon, og kan nok til tider bli temmelig innpåsliten. Heldigvis har Zaxon stor tålmodighet med minstemann, men jeg passer på at det ikke blir for mye mas. Jeg elsker begge de to guttene av hele mitt hjerte, så jeg håper bare de vil være gode venner som voksne også.

Raina og Livi er også to veldig gode venner. Begge blir juniorer snart, så de kommer til å konkurrere mot hverandre i utstillingsringen :) Heldigvis aner de ikke selv at de blir konkurrenter :)

Vakker, men fant ut i ettertid at jeg hadde noe frem på linsa som gjørde at det ble skygge på midten av alle bildene :)

Lillegutt og storegutt.

Fine Zaxon. Han er en virkelig snill og god kar. I bakgrunnen ser vi rumpene til de pelsløse som ikke fikk bli med på bildene denne gang :) Men det blir deres tur etter hvert.

Zaxon og Livi i nydelig hvit mose...eller det er vel reinlav.

Raina er også ei deilig jente. Det var ikke helt planlagt at jeg skulle ha noen flere valper enn Livi dette året, men det ble nå slik at Raina flyttet hit fra Finland. Hun er halvsøster til Zaxon, og de har samme far. Moren til Raina kommer fra England, så det er litt artig med noe nytt blod her. Hun er ei enkel og fin lita dame å ha med å gjøre, men hun er også en skikkelig ramp :) Hun er helt ram på å hoppe opp på bordene, og hvis jeg ikke passer på å skyve stolene inn til bordet, er hun opp på med en gang. Et herlig sjarmtroll :)

Zaxon og Nico. Begge de to gutten har gode kraftige snuteparti med fin lengde.

Nico foran og Raina i bakgrunnen, på oppdagelsesferd i lyngen.

Naturens eget kunstverk dekket med fine farger.

Ingen kommentarer: