torsdag 10. april 2014

Utstillingstur NKK Bergen 04-06 april 2014.

Helga Kolbeinsdottir med sine to skjønne tibbetroll, Nòi og Dalia, kom til meg torsdags kvelden. De bor i Mosjøen, så de hadde en bit å kjøre. Fredags morgen startet vi til Bergen. Jeg hadde med meg Lona, Ayliz, Tilde og Zaxon. Alle utenom lillegutten Zaxon skulle være med på utstilling. Vi hadde et fantastisk vær hele veien nedover. Vi fikk sett Valdresflya og mye vakker natur, fra sin beste side. Veldig artig at Helga som er fra Island fikk oppleve det. Vi kom frem til Bergen sent fredags ettermiddag og tok inn på Radisson Blue Hotell. Det fungerte kjempefint med alle seks hundene sammen, og vi hadde et flott helg der.

Det var rett og slett helt fantastisk natur. Jeg tror dette er en plass som heter Vang. Jeg er ikke den flinkeste til å ta pause når jeg kjører bil, men her måtte jeg bare stoppe.

Nydelig solskinn, fin temperatur og vakker natur. Hvem kan vel motstå det. Det var helt stille, og fjellsidene speilet seg i vannet.

Det er jammen meg ikke lett å se hvor fjellet stopper og vannet begynner. Fantastisk. Det bør oppleves.

Når man har en flink fotograf med seg på tur, må man selvsagt utnytte det. Helga kan virkelig det med å ta bilder, så hun fikk oppdraget med å knipse noen av mine små. Hun ville det jo selv også selvsagt ;) Med så vakre motiv, er fristelsen stor ;) Her er et nydelig hodebilde av Ayliz

Stolte vakre Ayliz. Helga kan det med å fange øyeblikket.

Så er det Lona sin tur. Vakre feminine eldste jenta.

Hun ser så drømmende ut på bildet. Nydelig.

Her står Lona så fint og speider.

Nydeligste Island prinsessen min. Jeg elsker dette hodebildet av henne.

Tilde kan også vise sin arrogante Tibbeholdning.

Lille prinsen min fra Finland, Zaxon er også med på tur. Han er bare fem måneder, men så flink å være med på bilturer.

Sjarmøren Zaxon.

Litt kos må man også ha selv om en er fotomodell.

6 stykker tibber som har tatt inn på hotell i Bergen. Det gikk kjempefint, og de oppførte seg eksemplarisk alle sammen.

Zaxon til venstre, Ayliz, Lona helt bakerst, Tilde med Nòi bak seg og Dalia helt til høyre. Et nydelig gjeng, om jeg skal si det selv.

Lona lå så langt bak, at hun må få et eget bilde. Kanskje ikke helt "stuerent" å la hundene ligge i senga på hotellet, men....
 
Dalia trenger litt ekstrakos hos matmor Helga.

Grunnen til at vi tok turen til Bergen var jo utstillingen, så må vel ha noen bilder der fra også. Her er Annette med Chamiilon`s Eyes For You Ipo. Veldig artig å treffe dem begge igjen. Ipo gutten ble beste junior med CK. Godt gjort av en ung tibbemann på ei NKK utstilling. 

Helga og Nòi. Han står som en prest i ringen, og er så vakker å se på. Helga går nesten i ett med veggen, så hun har truffet bra med blåfargen. Matchet godt med veggen bak. Nòi ble nummer 2 i åpen klasse, fikk CK og reserve CERT. Utrolig artig.

Anita Nygård tok bilde av beste tispeklasse, og det var artig å få se. Nå blir det litt skryting her. Ayliz ble beste junior med CK, og er først her i ringen. Tilde ble beste unghund, og står som nummer to her. Annette er så snill og hjelper meg med henne. Tilde er slik at hun går pent med uansett hvem som fører henne, så det er lettere å overlate henne til andre enn det er med Ayliz. Her kommer skrytet... Ayliz og Tilde ble begge plukket ut til å bli med videre, sammen med tre championtisper. Tror du jeg følte meg bra stolt, når jeg visste at en av mine jenter ville få stor certet. Dommeren valgte Tilde foran Ayliz, og det passet meg bra. Tilde var den jeg mest ønsket certet på i første omgang. Hun ble plassert som 4 beste tispe, bak tre ch. tisper, og fikk altså CERT....NKK CERT...STOR CERT. Kall det hva du vil, men det er det vi alle drømmer om. Jeg kan nesten ikke tro det. Puuuhh..... Jeg trodde vel at Ayliz ville få reserve certet også, siden hun var den eneste som ble plukket med videre av ikke ch. Ringsekretæren mente det annerledes, og tok inn ei CK tispe som tidligere var gått ut. Dommeren valgte henne foran Ayliz, og hun (Tira) fikk reserve certet....men hallooo, det gjorde da ingenting. Jeg fikk jo med meg det viktigste, nemlig CERTET. Kan trygt si at jeg var fornøyd. Lona fikk bare EX denne dagen, men det er helt greit.

Måtte selvsagt få med et bilde av Tilde (Tibràar Tinda Turquoise) med den fine NKK sløyfa si. Nå har Tilde to små og ett stort CERT. Nå må hun vente til hun blir 2 år 18 august, så får vi begynne å jakte på det lille hun må ta da. Kommer det blir hun Norsk Utstillings Champion. Det verste er unnagjort, når hun har fått NKK certet. Flinke fine Tildemora mi. Hun kommer selvsagt også til å bli vist frem til hun blir 2 år, men kan ikke bli champion før da.

Tildes halvbror Nòi (Tibràar Tinda Blue Poppy), måtte selvsagt avbildes med si Reserve Cert sløyfe. Det er stort å få det på ei NKK utstilling. Neste gang satser vi på at det blir CERT. Han er en vakker 2 års gammel tibbegutt.

Lille Dalia (Mic Mac True Is The Love) er bare 9 måneder og var på si første utstilling. Hun ble 2 beste junior, bak Ayliz, og var kjempeflink i ringen. Det ble Excellent på henne, og ei nydelig rød sløyfe.

Så er vi på vei hjem igjen. Samme vei som vi kjørte til, altså over Valdresflya. Selv om det ikke var sol denne dagen var vannet blikkstille, og fjellene speilet seg like fint i det. Jo da vi måtte bare stoppe å ta bilde igjen. Det var et fantastisk syn.

Man kan nesten ikke se hvor fjellet slutter og vannet begynner. Jeg er ikke den beste fotografen, og fikk ikke fanget det like bra som Helga gjorde på sine bilder. Stilig ble det likevel.
 
Til slutt må jeg bare si. Tusen takk Helga Kolbeinsdottir for ei flott helg sammen med deg i Bergen. Neste tur sammen blir Verdens Utstillinga i Helsinki i begynnelsen av august. Gleder meg allerede.


1 kommentar:

Helga sa...

Så artig å lese bloggen din Bente, kjempefine bilder du har lagt ut, du er jo flink fotograf du og da! :) Tusen takk for turen, den var helt fantastisk! Gleder meg allerede masse for turen til Helsinki :D