onsdag 2. juni 2010

Kattene nede i Øien

Vi har to katter her hos oss som er en plass mellom 12 og 15 år. Husker faktisk ikke når de var født:) De er kullsøsken men veldig ulike av utseende. Begge er utrolig store katter, og mange blir overrasket når de ser dem.

202 (1140 x 760) 

Mattis er helt sort, ikke en eneste hvit flekk på han og har grønne øyne. Med andre ord ei ordentlig “heksekatt” om man er overtroisk. Han er utrolig flott.

211 (1140 x 760)

Burre er rød og langhåret, med samme farge på øynene som på pelsen.

206 (1140 x 760)

Mattis er et lite under. At katter har ni liv er det nok ikke noe tvil om. I vinter forsvant han plutselig helt for oss. Etter noe leting trodde vi han var tatt av ørna eller rett og slett var død av alderdom. Siste dagen i påska hørte jeg sår mjauing fra nede ved fjøset. Jeg tenkte det kunne vært Mattis, men slo det bort og regnet med at det sikkert var katten til noen turister som leide gammelhuset vårt. Ei uke etter det igjen skulle Bjørn hente noe i siloen da han så noe sort som rørte seg der nede. Der var jaggu Mattis. Helt utrolig at han hadde overlevd flere uker i denne enorme murbingen. Bare det at han hadde overlevd fallet ned dit var et mirakel. Det er ikke godt å si hva han hadde overlevd på, men det var noe snø der nede som har holdt han med vann iallefall. Mattis var tynn og mager, men i god form. Det var utrolig godt å se han igjen:)

213 (1140 x 760)

Tror nok Burre også var glad for å få selskap av bror Mattis igjen. De har tross alt vært sammen siden de ble født.

2 kommentarer:

Kristin sa...

Herlige Katter Bente, selv om det er hunder som gjelder hehe

Anne Grete sa...

Jeg har og hatt katter i alle de år , men de 3 siste ble påkjørt og da orket jeg ikke ha flere, var så fælt . De to første jeg hadde ble 14 og 13 år gamle .
Synes den røde der ligner/har trekk av main coon .