lørdag 17. mai 2008

HURRA FOR 17 MAI

I år var Bjørn og jeg i 17 mai komiteen, så da var det bare å stille opp klar til innsats. Lønset som grenda vi bor i heter er nokså liten, så hvert femte år er det vår tur. 17 mai toget går fra Lønset Skole til Lønset Kirke, kl 10:00 om morgenen. Etterpå er det middag, kaffe og kaker i Samfunnshuset. Nå som ungene våre er blitt store, er det ikke så ofte vi feirer 17 mai her lenger, men det har vært mange fine feiringer her tidligere år når barna var små. Både unge og voksne har hatt mange aktiviteter å være med på. Blant annet hesteskokasting, pilkasting, sekkeløp og natursti. Det har også vært mye fotballspilling, og det har vistes på klærne til ungene når vi har reist hjem. Vi har ikke alltid vært så heldig med været 17 mai, og det var vi heller ikke i år. Det var veeeldig kaldt. Det gikk en del snøbyger, men av og til tittet sola frem...uten at det ble noe særlig varmere ut av det. Jeg var mest opptatt av å rydde inne, og det var i grunnen like greit denne dagen. Chanti og Miika måtte selvfølgelig også få være med på feiringen. I hvert fall noen turer. Chanti var med på feiringen i fjor, da var vi på østlandet og han fikk med seg to tog og musikkkorps. Miika som bare er syv måneder opplever 17 mai for første gang. Masse rart som skjer her. Dette er Lønset skole. Her har våre tre barn gått på skolen de syv første årene. Når de begynte på ungdomstrinnet måtte de inn til Oppdal sentrum. I år var det ikke så mye liv i skolegården på 17 mai, på grunn av været. Da var det bedre å sitte inne på samfunnshuset å kose seg med kaffe og kake.

2 kommentarer:

Vibeke sa...

Vel overstått feiring! Takker for hilsener i gjestebok og i blogg. Vi håper jo vi også på et lite mirakel når det gjelder Rasmus, men er realistiske. Men er veldig glad for den turen han fikk i går! Jeg nyter synet av han der han kommer løpende og pelsen flagrer i vinden :-) Ser på Miika og Chanti... Du har noen flotte gutter. Liker jo veldig godt fargene til Miika jeg da. Er svak for den mørke masken og fargene i brystet hans. Lykke til i Ålesund!!

Kristin sa...

Så koselig dere hadde det også i går delv om det ble litt jobb på deg i tillegg. Lines klasse sto for 17 mai feiringen i fjor, så da la vi ned vår innsats:-) Neste gang det blir, er når Jonas begynner i 6 klasse. Så vi har å glede oss til hehe. Flotte bilder av dine gutter på bloggen. Snakkes på fredag, da vi skal ta Ålesund med storm he he